De Firma Collignon werd opgericht in 1947 door François Collignon die een auto afbraakwerf opende in Rotheux-Rimière. Er was nog geen groot wagenpark, in die tijd ging het er vooral om het recupereren van vrachtwagen onderdelen.

Toen in 1956 de aanleg van de Condroz-route beeindigd was, opende François Collignon een garage met benzine-station.

Gezien de enorme groei van de automobielmarkt, voegde de zoon van de Heer Collignon, Francis, een diploma van koetswerker op zak, zich bij zijn vader in het familiebedrijf.

In 1997 verhuist de firma Collignon naar de rue de l'Espoir, 34 in Grivegnée. Het veel grotere terrein laat toe, veel meer onderdelen op te slaan. De firma begint met afbraak en verkoop van auto's.


Francis Collignon start met zijn vrouw en één arbeider. Twee jaar later wordt het team met twee arbeiders uitgebreid.


In 1984 : De firma Collignon wordt BVBA F. Collignon. In 1996 : De BVBA wordt een naamloze vennootschap. In 1997 : De NV Collignon viert haar 50-jarige bestaan.In 1998 : De NV Collignon verandert wederom van naam en wordt NV Collignon & Zoon.

In 2010 werd ons bedrjf een Erkend centra voor depollutie, ontmanteling en recyclage van afgedankte voertuigen (AGV).


De firma heeft nu 14 personen in dienst en koopt méér dan 950 wagens per jaar (gemiddelde voorraad 220 auto's, waarvan 190 beschadigd en een dertigtal onbeschadigd). Dit vertegenwoordigt een zakencijfer van méér dan 3.421.000 EURO en een kapitaal van 62.000 EURO.


De voornaamste bezigheid van de NV Collignon & Zonen is de verkoop, aan professionelen zowel als partikulieren, van beschadigde recente wagens, alsook de verkoop van nieuwe -en tweedehands onderdelen.